Na realizáciu projektu získal sninský SČK vyše 387 tisíc eur

18.12.2006 Snina

Snina 18. decembra (TASR) - Pomôcť rozšíriť sociálne služby pre osamelých obyvateľom mesta a regiónu a rodinám s deťmi je cieľom projektu s nákladmi vyše 387...
Snina 18. decembra (TASR) - Pomôcť rozšíriť sociálne služby pre osamelých obyvateľom mesta a regiónu a rodinám s deťmi je cieľom projektu s nákladmi vyše 387 tisíc eur, ktorý spracovalo Centrum prvého kontaktu v Snine.

Finančné prostriedky sa využijú na rekonštrukciu a modernizáciu Domu Slovenského červeného kríža (SČK) v Snine. Rekonštrukcia sa týka nadstavby, v ktorej vznikne sedem dvojlôžkových izieb pre matky s deťmi, spoločenské a sociálne zariadenia. \"V starej budove, kde máme útulok pre osamelých rodičov, máme strašne vysoké stropy. Tie znížime, čím dosiahneme úspory v energiách, vymeníme okná a pod. , \" uviedla dnes pre TASR riaditeľka sninského SČK Anna Pavlíková.
Kapacita zo súčasných 15 lôžok sa zvýši o spomínaných sedem dvojlôžkových izieb a pribudnú aj tri trojlôžkové so sociálnym zázemím. Ďalšou rekonštrukciou získajú funkčné hygienicky vyhovujúce priestory, ktoré budú mať sociálny charakter. Spomínaná investičná dotácia zároveň zabezpečí úsporu elektrickej energie a prevádzkových nákladov.
Finančný objem poukázalo v spolupráci s Európskou úniou Nórske kráľovstvo na vyrovnávanie regionálnych rozdielov v nových štátoch únie, ku ktorým patrí aj Slovensko.
 

Vyberte región